Selasa, 17 Jun 2014

Selepas Sebulan Guna Bio-essence Bio-Energy Snail

SEBULAN NAK TUNGGU RESULT

Hasilnya : PUAS HATI

Gambar ni snap guna flash camera so nampak agak shining.. scar dah pudar time ni baru 3minggu. Result masa ni so far rasa happy sebab yang utama acne tak nak naik or segan nak naik kot... BACA SINI




OK! Nampak tak beza...  No filter, No Camera 360, No Makeup, No Foundation...
Apa yang kurang, apa yang lebih?? Korang tengok sendiri
Nampak tak scar?? Pudarkan... kulit muka lebih cerah, moist n so far glow yang penting kulit jadi smooth macam kulit baby...
Eye bag? Mata panda? Hilang.....

Left Side

Right Side

Hish tak sangka dalam sebulan.. SEBULAN... tanpa pengelupasan siapa kata tak boleh jadi cerah...

Aku dah try bermacam produk... Nouvelle Visage (malaysia), RZac Cosmetic (malaysia), Collagen (thailand) dll Semua produk tu mengelupas dan pedih... Kulit memang cerah tapi month after month skin jadi nipis DAN bila dah tiada langsung kulit nak mengelupas masa tu PROBLEM BESAR timbul... jerawat halus (jerawat pasir), black/white spot dan jerawat tumbuh dalam kulit... masa tu jerawat tu tak akan timbul sebab ia kat dalam kulit so jerawat akan naik kemerahan n ase sakit so bila dah kecut akan jadi hitam berparut.. Siapa pernah mengalami keadaan kulit cam aku akan faham apa yang cuba aku nak explain...

BACA SINI

With makeup..

Yang Penting jerawat segan nak tumbuh... kalau tumbuh pon mungkin 1 or 2 je tak macam dulu...

SAY NO TO PRODUK PENGELUPASAN

Biar lambat cerah, tapi hasilnya menakjubkan... Aku tak jual produk bio-essence tapi aku nak share kat korang hasil yang hebat ni....

Owh lupa nak bagi tau setakat ni dah sebulan aku guna tanpa skip ikut aturan pagi dan malam kuantiti serum n krim mcm tak berganjak... Weh! biar betul.. kalau macam ni memang SAVE gila sebab RM200 leh pakai untuk makan masa berbulan baru habis...

Percayalah..... 

17 ulasan:

  1. Sis rest muka bape ari sis dari NV nak tukar ke bio essence ni? Sebab saya pun ada problem cam sis bila guna NV lama2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dear.. rest 1-2 week.. ingatkan muka sis je.. awak kena jugak??? serius pakai treatment yang mengelupas tu memang muka tak mengelupas dah sbb xde kulit kot nak tanggal.. tapi natijahnya kulit jadi nipis... n senang dihigap jerawat

      Padam
  2. After tahu sis pakai nie, sy pun try pakai jgk tp sy pakai pencuci muka jela dulu..
    pakai pencuci muka pun ok dah,..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.. sis suka pencuci muka snail sebab lepas cuci memang rasa bersih sgt n hilangkan minyak n segala kotoran...

      Padam
  3. Salam sis..sis pakai semua set ke..tengah Ada Masalah ruam n jerawat pasir..:(

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam.. haah sis pakai 1 set. serum, repair cream n foam...

      Padam
    2. Tq sis..baru beli 1 set tadi,hope sangat sesuai..lepaskan pakai repair cream blh pakai compact powder x sis..sorry byk soalan lak

      Padam
  4. Salam.sis still pakai lg ke bio essence snail repair ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam... Sy preggy sekarang 7 month ngat stop kejab la sbb awal preggy moning sickness teruk.. pastu muka naik balik + parut.. so continue balik dan hasilnya mmg segera hilang jerawat & parut..

      Padam
  5. Cara pakai nya mcm mna sist,bole bagi tau.

    BalasPadam
  6. berapa lama yek kesan dia? saya pakai tanaka white...sebulan dah...mcm xde kesan pun...ke serum tu penting? sy x pakai serum lagi...mahallll...huhu

    BalasPadam
  7. antara serum ngn day cream tu mana okay lagi? sbb still survey takut nnti cream xkena ngn muka plak..

    BalasPadam
  8. Sori ea nk mencelah. Serum lg baik kot. Kulit muka saya pun susah nk serasi dgn krim muka.

    BalasPadam
  9. Saya baru try tanaka white sbb kulit prob pakai local product. Sis rasa tanaka white tu okey tak?

    BalasPadam
  10. Assalam sis. Nak tanya. Kalau masa pakai snail series ni, waktu siang nak keluar tak payah pakai sunblock ke. Dan boleh tak pakai bb cushion?

    BalasPadam
  11. salam sis saya nk tnye...saya guna bio essence jgk...tp knp kulit lg kering ye...dgn jerawat bnyk jgk tumbuh...

    BalasPadam
  12. saya pkai pencuci snail...krim mlm dri tanaka white...rose water..pmcuci mlm saya pkai 24k

    BalasPadam