Ahad, 18 Mei 2014

Bio-essence Bio-Energy Snail jadi pilihan aku


 Bio-essence Bio-Energy Snail 

********************************

Bio-essence Bio-Energy Snail Snail Secretion Repair Serum 
 Bio Snail Repairs To Reveal Smooth & Supple Skin

Product Efficacies:
  • Enhances absorption of nutrients and moisture to help rebuild skin’s ability to retain moisture
  • Replenishes collagen, makes skin more refined, smooth and radiant; also enhances skin’s vitality
  • Reduces fine lines and wrinkles. Enriched with many different vitamins to slow down aging of skin, for a newborn like skin
  • Repairs pimple scars and marks, keeping skin smooth and refined
  • Soothes skin and protects skin against harmful pollutants
  • Restores newborn skin texture, revealing a supple, refine and smooth complexion






********************************

Bio-essence Bio-Energy Snail Repair & Smooth Cream 
 Bio Snail repairs to reveal smooth supple skin


Product Efficacies:
  • A rich texture which rapidly gets absorbed into the bottom skin layer. Helps to balance, nourish and rebuild skin’s hydrating system
  • Contracts pores, refines skin texture and enhances skin’s smoothness
  • Replenishes collagen for a smoother and refined skin texture
  • Reduces appearance of fine lines and wrinkles, keeps skin firm and elastic
  • Soothes skin, protects skin from external damage
  • With natural anti-bacteria property to help protect skin
  • Restores supple and smooth skin



********************************


Bio-essence Bio-Energy Snail Snail Repair Foamy Cleanser 
 Bio Snail Repairs to Reveal Smooth and Supple Skin
Product Efficacies:
  • Helps remove impurities trapped in pores and excess oil on the skin’s surface
  • Helps fade pimple scars and marks while cleansing
  • Hydrates and refreshes skin
  • With anti-inflammatory property to help relieve pimples and soothe skin
  • Tightens pores and smoothens skin for a more refined complexion
  • No tight feeling after wash


********************************

********************************

Nak mula camne ye... Tgok kulit muka aku kat gambar tu... Sangat tiada keyakinan dah... PARUT JERAWAT...

Aku ni surirumah tak berkerja, pastu mengharapkan duit suami semata. 
Tapi aku ada la berniaga sikit-sikit dari hasil tu aku mengumpul untuk beli apa yang aku nak..
Hubby aku ok je kalau nak belikan, cuma kalau benda yang aku nak tu mahal sangat aku suruh laki aku support sikit, hahahaha... takdelah dia rase berat sangat kalau benda yang aku nak tu ratusan ringgit

Sejak muka aku naik pimpels aku jadi down gila punca dari perkasam..
Ya! Perkasam, makanan faberet...  
Hari tu aku balik kampung hubby, MIL hidang ikan perkasam goreng bawang
Ishh! terliur jap... time tu makan tak hengat... 
Sedap sangat... Pastu berulang plak mkn mlm tu.. 
Aku lama dah pantang makan perkasam sebab aku ada resdung...
Gatal makan siapa suruhkan...

Padah! Balik kl dlm seminggu camtu naik pimples teruk + telinga gatal + mata berair + bersin non stop + mukus hinggus melambak = RESDUNG

Sebulan lebih, mencanak naik pimples... Sekarang just pkai facial soap + toner acne NV, muka dah free pimples, so tinggal kesan parut... 
Owh! Menyesal makan perkasam.... 
Mak mertua masak sedap sangat aku tergodalah...
Pastu mengada langgar pantang. 
Dh tau memang ada resdung MAKAN PERKASAM lagi...
Mendapatlah.. 


SERIK atau TAK PERNAH SERIK

So pas aku tanya Bio-Essence Malaysia (FB) problem aku, diorang suggestkan Produk Snail ni.... Memula aku tak confident sebab SIPUT LETAK KAT MUKA.. Tapi aku research kat mak cik google rupanya sejak zaman dulu lagi orang dah guna lendir siput untuk perbaiki sel kulit mati, parut jerawat dll. 

So dah excited pulak aku nak beli set ni...Tengok harga yang diorang bagi memang mahal sangatla aku ngat bulan depan baru nak beli... Sekali Guardian buat promotion... klau ikut harga asal rm2++ tapi tadi aku saja usha kat guardian (Giant Equine) Offer price untuk set tu rm17+.. 
Bodekla en.hubby minta topup skit lagi je sbb muka dah teruk sangat ni.. 
Haritu dah cakap dah kat dia, tapi katanya tunggu dapat gaji nanti.. Ok..
Tapi dah offer terus pujuk, pastu dapat vaucer plak tu RM15... sape tak nakkan

Korang kena tau muka ni aset berharga kaum wanita bukan cantik nak tunjuk kat orang pun tapi 24jam hubby yang pandang muka kita. Kalau muka dah macam raksasa gozzilla nanti dia segan dah nak pndang muka aku ni hahahaha.... 
Nak bini lawa kena kuar modal sikitkan... 
Bukan kereta je nak jaga... 
Thanks en.hubby 

So bila dah beli set tu aku belek-belekla.. Packging memang cantik pastu botol pulak dari kaca... Serumnya pulak ada pump, so senang sikit nak budjet dan boleh save pakai tak berlebihan... picit 2-3 titis je untuk pakai seluruh wajah...

Pas cuci muka rasa memang fresh sangat, memang rasa bersih... liang-liang pori pon rase cuci habis... Then pakai serum, pas sapu muka tak rasa berminyak... sebab serum tu terus meresap ke kulit muka, lepas letak serum letak pulak repair krim... memang cepat serap sapu ke keseluruhan muka sambil urut muka bagi krim meresap terus... Ya sangat lembap... 

After 1 month nanti aku akan updates ok... Tapi memang puas hati produk Bio-Essence ni...

34 ulasan:

  1. Sis.. Sis dari NV terus tukar bio essence ada rest kan muka dulu tak? Ke terus je pakai?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sory lambat reply, haah sy rest kan dari produk NV 1-2 minggu dlm 2 minggu tu just pakai pencuci muka bio-essence snail

      Padam
    2. salam sis... kalau xpakai cream dea boleh ke?? pkai foam dgn serum je ..

      Padam
  2. Salam kak..blh tnya?bila masa untuk pakai serum n krim?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam... kalau ikut cara yg biasa akak pakai..
      Pagi : cuci cleanser, sapu serum (30saat) + sapu krim (30saat)
      malam : cuci cleanser, sapu serum (30saat) + sapu krim (30saat)

      tiap2 hari camtu.. kadang adalah skip sebab malas...hehehehe

      Padam
  3. Balasan
    1. http://azlinrazuan.blogspot.com/2014/06/selepas-sebulan-guna-bio-essence-bio.html
      hasilnya boleh baca kat link yang sis bagi.. thanks singgah bloh sis

      Padam
  4. Hai.nk tnya pasl bio ensence snail. I rasa kulit muka kta sama bermyk. I slalu ada jrwt kat dagu.ok tak krim siang?x bminyk?i skg pki bio ensence tanaka whte.kult memang ptih mslanya krm siang tu bmyk la. If b.en snail ok..i nk try plak.tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. bio snail xde krim siang.. tpi renewal krim leh pkai siang dan malam berserta serum.. memang tak berminyak :)

      Padam
  5. Akak pakai serum tu gatal2 tak muka?

    BalasPadam
  6. Akak pakai serum tu gatal2 tak muka?

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..dulu, sy pn ada masalah kulit kering dan kesan burn akibat salah pakai produk..then try pakai bio essence snail ni. Alhamulillah..kesan burn makin lama makin hilang.. and kulit terasa lembab jeee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hurm.. betul tu lembab.. dan makin cerah nanti

      Padam
  8. Assalamualaikum, sy pun dah terpikat dengan review awak, saya beli satu set kat online guardian, harga dia satu set sangat-sangat murah, RM129.00 (offer) satu set ye, bukan satu-satu, saiz pun sama, kalau beli satu2, harga dekat RM250 ++...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah! lagi murah.. syok dapat beli harga less... jimat

      Padam
  9. Assalamualaikum, sy pun dah terpikat dengan review awak, saya beli satu set kat online guardian, harga dia satu set sangat-sangat murah, RM129.00 (offer) satu set ye, bukan satu-satu, saiz pun sama, kalau beli satu2, harga dekat RM250 ++...

    BalasPadam
  10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  11. Sy nak share jugak lah....
    Sebelum ni memang muka saya banyak sgt jerawat (jerawat batu). Dah cuba macam2 produk, tetap juga jerawat naik, besar2 pulak tu. sy google macam2 produk dan cari testimoni pengguna yg menghadapi masalah sama dengan saya. Akhirnya saya cuba membeli Bio-essence Bio-Energy Snail Repair & Smooth Cream dan Pencuci mukanya. Saya jenis yang tak suka pakai cream waktu siang sebabnya kulit akan berminyak bila terkena panas. so, saya pakai cream time malam jer sebelum tidur. Alhamdulillah, semakin hari saya perasan kulit saya semakin kurang berminyak. dan lama-kelamaan. jerawat hanya keluar time nak period (akibat perubahan hormon). Syukur giler. Sekarang parut jerawat saya semakin menipis. Baru nak cuba beli serum pulak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah mesti kulit muka dah gebu cute2 gitu...

      Padam
    2. Awak tak pakai serum ke??? Just pakai cream dan pencuci??

      Padam
  12. Serum tu pkai 2 3 titik je ke.. saya pakai dekat 10 titik jugak lah.. penuh satu muka.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sy pakai 2 pump, lebih kurang 3-5 titik dah cukup sapu ke muka.. masa sapu tu dok depan kipas sapu smpi kering.. rasa best je

      Padam
  13. Sy baru pkai tak smpai semnggu keluar jerawat.mybe tak sesuai dgn kulit sy. So sy nk letgo FOAMY CLEANSER & SNAIL REPAIR SMOOTH CREAM boleh ws +60139944835 :). Kuantiti masih bnyk

    BalasPadam
    Balasan
    1. mungkin sebab repair cream tu muka naik jerawat.. kalau awak form dan serum insyallah kult akan ok.. cream tu agak berminyak.. cer try serum dan foam je...

      Padam
    2. Wasup 0196225344 untuk foam cleanser sis.,bru nk try bio essence.,

      Padam
  14. Saya pun baru pakai dlm sbulan jgk LA...dlu pnuh muka jerawat,berminyak,sensitif atau kemerah2an bila terkena panas..
    Lps pakai foam and cream Snail repair bio essences ni..jerawat dh makin kurang,muka nmpak putih dan liang2 Roma semakin mengecil...muka dh kurg berminyak..happy sgt2..

    BalasPadam
  15. salam sis.... sy pon pakai set bio essence ... dulu muke bermimyak ... skg pkai foam ngn serum kulit jd best !! .. tp kalau pkai cream dea bt kulit sy naik jerawat kecik2 ... normal ke tu ??

    BalasPadam
  16. Salam sis,, saya nak tanya,, saya pun sebelum ni pakai bio essenses snail memang bagus,, tp lepas saya tahu saya pregnant saya x pakai lagi,, apakah aman untuk ibu pregnant pakai ni?

    BalasPadam
  17. Salam sis saya baru keluar Watsons. Lepas sejam dok membelek produk apa nak pakai. Muka dah teruk lepas baik dari sensitif sbb panas. Gatal2 merah2 jerawat standard batu punya. 2 bulan pegi kerja pakai mask. Skrg baru nak ok, nak cari produk yg boleh repair kulit muka. Dah sejam dlm Watsons td maka saya telah membeli bio essence snail ni. Jenuh le nak memahamkan fungsinya almaklumlah english A1 katakan. Ni dah beli cleanser n serum. Baru la terasa nak Google positif negative product ni. Jumpa blog sis ni buat saya confiden nak pakai. Sis doakan saya serasi dgn product ni ya.

    BalasPadam
  18. Aslm.....samalah sy.sblm nie pakai produk tempatan yg bnyk jual dlm fb tu sampai kulit jd rosak.br jer beli set nie td kat guardian tp takde sale lah....hope dpt blk kulit yg dulu.baca review semua kata ok produk nie.harap sesuailah dgn sy jugak

    BalasPadam
  19. Hai.. I mau tanya.. Kalau untuk acnes cocok tak produk ini?

    BalasPadam
  20. Hai.. I mau tanya.. Kalau untuk acnes cocok tak produk ini?

    BalasPadam
  21. Sy baru saje beli produk ni kt watson...nt nk cuba pkai..apa2 perkembangan nt sy update..

    BalasPadam