Rabu, 22 Oktober 2014

Tommee Tippee fiesta Closer To Nature 9oz

Berminat Whatsapp 0129024766

Selagi stok masih ada

Ahad, 21 September 2014

PROMOSI CUTI SEKOLAH TOMMEE TIPPEE

PROMOSI CUTI SEKOLAH
Valid until 13/9/14 - 21/9/14



Jom grab sebelum habis...

CIRI CIRI MENARIK PADA BOTOL TOMMEE TIPPEE

* Closer to nature
* Colourful
* Design yang cantik & Menarik
* Anti Colic
* BPA FREE
* 9oz - 260ml
* Teat - Lembut & lebar seakan breast mom
* Sesuai untuk baby 0m - 4years
* Teat Saiz 1 (Slow Flow)
* 9/10 MUM AGREE "easy to switch between breast & bottle feeding"
* Original
* Material listing : Polypropylene and silicone

1st pay 1st serve.. Harga yang dipaparkan TIDAK TERMASUK POSTAGE
POSTAGE RM6 SM / RM10 SS...



tommee tippee fiesta fun time

Ramai la pm... wasup dan telegram i untuk set tommee tippee fiesta ni...




Seriusly memang hot item i bulan ni saja 21 box dah jalan... 7batch... full booking...
Sebelum² ni semua cari colour my world tapi FIESTA warnanya lebih cantik & memikat opcoz yang paling latest...

Klau nak wassup i terus 0129024766..

harga???

I jual couple²... so tat mean 1set - 2pcs RM70 tak masuk postage

Postage rm6 sm / rm10 ss

Serius colour funky from fiesta amat mengiurkan.....






Ahad, 7 September 2014

Pengaruh RAINBOW LOOM... Aku ketagih

Lama gila aku tak masuk blog... perghh berhabuk... feuhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Ni hah aku baru tergerak hati nak buat entry pasal rainbow loom... gila kau sekarang terngah hot & spicy kat mana2 semuanya tentang GETAH.. getah rambut dikait kait.. aku pon addict jugak...

Tapi uollss... aku beli ORIGINAL RAINBOW LOOM yang diiktiraf selamat.. bukan dari buatan china okey... KLIK untuk korang tahu macammana nak pastikan ORIGINAL atau tiruan.. serius yang getah dari cina tu korang tak akan dapat kait2 jadi secantik yang aku buat tu.. aku dah pernah beli.. tarik sikit dah putus.. penat sambung2 dah kena buat balik.. sudahnya aku beli yang original... PUAS HATI sebab getahnya tahan lasak n kuat susah nak putus.. tebal plak tu...


Korang kena jaga2 jangan nak share benda2 yang tak sahih... KLIK untuk berita pasal toxic CHARM ... charm ni apakebendanye plak... ala korang bukak je la link tu nanti korang tau... Insyallah RAINBOW LOOM takde toxic...





Gila aku perabih kat menatang ni je dah RM200.... laki aku bukan tahu pon.. dia tahu aku beli.. tapi bukan tahu berapa RM.. duit aku kihkihkihk... kalau dia tahu masakkkkk... Dia cakap aku penat2 niaga simpanlah jangan membazir.. degil aku ni... untuk anak2 sebenarnya.. sebab meresah aku nak rainbow loom... amiklah aku mak mithali.. beli kan je kahkahakah....




Cantikkan.. Terpikat... Order kat SINI
Pastu kalau korang nak tiru design2 yang cantik n mudah KLIK eh... konfirm korang cepat belajar...

Oklah malas nak merapu.. korang beli lah nanti korang akan jadi addict macam aku.. daaaaaaaa

Ahad, 29 Jun 2014

Hasanah terlupa?? Dimaafkan atau tidak makan semasa berpuasa

Hasanah terlupa??

Acetly hari pertama bersahur suami tak tido..
Ermm! apa lagi FIFA la.. ntah mana lawan mana malas nak layan.. Pukul 4.30 subuh dia kejutkan semua nak bersahur...

So... 1st day in Ramadhan kami bersahur, 1st time jugak bagi anak-anak berpuasa... Sofieya (8), Hasanah (7), & Baby (5). Tahun lepas masa sofieya umur 7tahun tak dapat nak ajar puasa sebab aku dalam pantang.. melayan diri sendiri je.. So tahun ni kena tegas sikit...

Kisah bermula seawal subuh semua bangun & bersahur...selesai bersahur anak-anak tengok cartoon kat astro, babahnya dah ke bulan sebab layan bola dari malam... Pagi ni dalam jam 10am aku dalam bilik dengan maisarah.. aku dengar bunyi tudung saji dibuka.. aku diamkan je.. tapi macam bunyi mangkuk kaca bergesel dengan sudu...

Hah! sudah ada yang makan ni... babahnya bangun tengok hasanah ngah sedap menyudu sardin kedalam mulut... nyum nyum...

Hasanahhhhhh puasalah...

Aku apa lagi bangun suruh dia kumur mulut & gosok gigi.. dimaafkan sebab terlupa... 7 tahun kan rutin biasa mesti singkap tudung saji atau bukak peti ais cari makanan...

Hasanah seorang yang sangat suka makan apa yang aku masak... lauk sardin subuh tadi agak sedap kot sampai terindu-rindu... hahahahaha... sardin tu memanggil-manggil suruh dimakan... apa lagi sesuap dua jugak dia dapat rasa...

2-3 hari ni kami akan lebih alert sebab kes terlupa ni akan kerap berlaku...

Hope anak-anak mama bertahan hingga waktu berbuka nanti... Tahun lepas hanya babah sorang yang puasa, jadi tahun ni kami ber4 tolak sarah & baby... Bertambah ahli keluarga baru sejak puasa tahun lepas akan memeriahkan suasana...

Dikesempatan ini aku & keluarga :

سْـــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Kami dengan rendah diri mohon maaf atas segala kelemahan, kekurangan, kesilapan dan kekhilafan antara kita. Yang tersirat mahupun tersurat, yg sengaja mahupun tak sengaja, yg tersembunyi mahupun terang-terangan, yg berniat mahupun tak berniat. Segala gurauan hanyalah utk menghiburkan hati bukan menyakiti hati sesama sendiri.
Semoga Allah mempermudahkan ibadat puasa kita tahun ini dan semoga ibadat kita mendapat pahala dan rahmat spt yg dijanjikanNya. Amin

Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak  

Isnin, 23 Jun 2014

Adakah anda dah ganti/qada puasa... Dah bayar FIDYAH?


Assalamualaikum... lagi beberapa hari lagi kita umat islam akan mula menyambuat Ramadhan. Sudah ker anda bersedia dari segi fizikal & mental... Alah kacang jekan... tiap-tiap tahun kita buat benda yang sama.. TAPI pernah tertinggal tak..? Sengaja buat-buat lupa tak ganti puasa, yang dulu-dulu... Pernah tak??

Aku memang ada, ni pon aku tengah pulun ganti lagi 17 hari... Ishh! mana sempat dah nak ganti habis... sebab puasa tinggal 6hari je lagi. Means kalau aku terus menerus ganti/qada puasa yang aku tinggal, 11 hari jer yang tak berganti... 

Tahun lepas sebulan aku tak puasa sebab bersalinkan si sarah... 29 hari... lepas habis pantang aku menyusukan pulak.. Jadinya sehingga sekarang 11bulan sarah still BF(breast feeding).. Bukan aku tak mahu ganti, keadaan memaksa aku tak dapat nak ganti penuh.. Tapi sedikit-sedikit aku buat... Alhamdulillah tak banyak dah aku nak ganti.. 

So lepas raya Aidiladha 2014 ni aku kena la fidyahkan puasa yang aku tinggal dan still kena ganti/qada puasa tu... Maksudnya 11 hari (mungkin).. Aku mungkin akan bayar lebih fidyah sebab tahun-tahun sebelum ni aku lupa banyak mana yang aku tinggal... Ya Allah.. Ok aku de #copypaste dari page official Lembaga Zakat Selangor... rujuklah eh kalau korang pon ada tertinggal, terlupa, sengaja melupakan... Biar hidup kita diredhai

Ok... Entry kali ni adala serba sedikit info pasal FIDYAH.. so uoll jangan lupa rujuk eh... SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK... Jangan ingat nak RAYA je...  

SOALAN FIDYAH

1. Jika tinggal puasa 10 hari pada tahun 2012, tapi tak ganti lagi hingga lepas tahun 2013, adakah nak kena berganda?
Jawapan: Tak payah berganda, inilah keputusan fatwa di Selangor. Maka, 10 hari X RM1.80 = RM18.00.

2. Bolehkah saya bayar fidyah terus kepada penerima?
Jawapan: Boleh, cuma kena pastikan penerima memang miskin, kerana fidyah kena bagi kepada orang miskin.

3. Bolehkah bagi fidyah dalam bentuk makanan?
Jawapan: Memang boleh, dengan syarat makanan yang mengenyangkan.

4. Jika beri dalam bentuk wang bagaimana?
Jawapan: Ya, masih diterima dan bagi tahu kepada penerima bahawa itu wang fidyah dan mestilah digunakan untuk membeli makanan yang mengenyangkan.

5. Bolehkah pihak LZS menerima fidyah?
Jawapan: Ya, boleh cuma fidyah tidak boleh mendapat rebat cukai pendapatan.

6. Apakah ada fidyah lain selain puasa?
Jawapan: Secara umumnya, tiada dan hanya puasa yang wajib diganti dengan fidyah.

7. Siapakah yang kena fidyah?
Jawapan: Orang yang wajib bayar fidyah itu ialah:
i. Orang yang meninggalkan puasa dan tidak mengqadakannya hingga masuk puasa tahun berikutnya.
ii. Orang yang meninggalkan puasa kerana bimbangkan keselamatan anaknya (sama ada semasa mengandung atau menyusukan).
iii. Orang yang sakit dan tidak ada harapan sembuh.
iv. Orang yang sudah terlalu tua dan tidak mampu berpuasa

8. Bagaimana jika seseorang itu tidak mampu membayar fidyah?
Jawapan: Waris atau walinya boleh membantu dan jika ditakdirkan semuanya tidak mampu, maka terlepaslah kewajipannya namun hendaklah mereka memperbanyakkan amalan soleh dan ketakwaan sebagai gantinya.

KLIK SINI untuk mengetahui secara terperinci maklumat di Page Lembaga Zakat Selangor


Tarikh Keputusan: 1 Jan, 1970
Huraian Tajuk/Isu: 

Jawatankuasa Fatwa telah dikemukakan dengan persoalan tentang hukum gandaan fidyah dan kifarah. Pihak Jawatankuasa diminta untuk memberi pendapat dan keputusan tentang perkara tersebut.

Keputusan: 

1. Mesyuarat Jawatankuasa Perunding Hukum Syara' (Fatwa) Negeri Selangor yang bersidang pada 16 Januari 2001 telah sebulat suara membuat keputusan bahawa pembayaran-pembayaran fidyah dan kifarah yang tertangguh adalah tidak digandakan (harus). Ini menurut sebahagian pandangan mazhab Syafie.

2. Walaubagaimanapun, sekiranya pihak pembayar ingin membuat pembayaran fidyah dan kifarah secara berganda maka ianya boleh diterima.

3. Oleh itu, pembayaran fidyah dan kifarah ini diberi dua pilihan:
i. Digandakan pembayaran fidyah dan kifarah mengikut tahun yang ditinggalkan.
ii. Tidak digandakan pembayaran.

4. Pandangan ini diambil kira ia berbetulan dengan ajaran Islam yang tidak sama sekali menyusahkan manusia yang menganut ajarannya
Keterangan/Hujah: 

LATAR BELAKANG

1. Fidyah ialah satu istilah yang terdapat di dalam fiqh al-Islami. Ia lebih difahami sebagai "satu cara untuk menggantikan puasa Ramadhan yang tertinggal disebabkan keuzuran yang diterima oleh syarak atau tidak".

2. Jumlah fidyah yang dibayar adalah berdasarkan kepada bilangan puasa yang ditinggalkan. Sekiranya bilangan puasa yang ditinggalkan itu banyak, maka banyaklah fidyah yang perlu dibayar. Begitu juga sebaliknya.

3. Sekiranya jumlah yang perlu dibayar adalah sedikit, ia tidak menjadi masalah. Tetapi sekiranya jumlah tersebut terlalu tinggi, masalah akan timbul apabila berlaku penggandaan dalam pengiraan fidyah apabila pembayaran ditangguhkan untuk beberapa Ramadhan.
PENDAPAT ULAMA"

Terdapat dua pandangan terhadap masalah penggandaan kiraan fidyah tertangguh:

1) Tidak digandakan: ia adalah pandangan mazhab Hanafi, Maliki dan Hanbali.

Pandangan ini dikukuhkan dengan hujah bahawa penagguhan terhadap sesuatu ibadah tidak akan menambahkan bilangan ibadah tersebut sebagaimana yang berlaku kepada ibadah haji yang tertangguh.

2) Digandakan: Pandangan ini dikukuhkan dengan hujah bahawa setiap penagguhan tersebut membentuk fidyah yang lain. Fidyah yang bertambah tersebut tidak boleh disatukan menjadi satu.

Adakah jika sudah membayar fidyah maka terlepas GANTI / Qada puasa?

Jawapan: Tidak, fidyah wajib dan qada pun wajib. Wallahua'lam

Jumaat, 20 Jun 2014

Jom Join Contest Cipta Kata Bear Besar

Aku ni jaran join contest... tapi ntah macammana aku boleh tergerak hati nak join contest ni sebab UTAMA adalah kerana aku nak HADIAH ni anak aku yang dapat... Besar weh hadiah diorg nak bagi... KLIK SINI  kalau korang nak tengok HADIAH yang sure korang memang nak punya...



Hish! Aku just try tak menang bukan rezeki anak aku, tapi kalau menang alhamdulillah Sarah memang bawa LUCK sejak lahir dalam hidup kami...



Apa korang rasa kalau baby secomel ni dapat teddy bear besar...
Nak pulak kalau dapat... kena tepat pada hari lahir dia
13 Julai 2014 
1st Annivesary 


Ni yang aku cuba kat page... 1 lagi aku cuba kat instagram


Jadilakan... Aku dah cuba yang terbaik...

Andai kata contest ni aku menang... Hadiah ni khas untukmu Sayang
Mama Love Sarah


Selasa, 17 Jun 2014

PROMO PHILIPS AVENT & TOMMEE TIPPEE JUNE 2014

LARIS MACAM GORENG PISANG... SORRY YE DAH HABIS STOK
TOMMEE TIPPEE FLOWER/PLAIN 9OZ




AVAILABLE LOOSE PACK OPEN HINGGA END OF JUN
TOMMEE TIPPEE FLOWER/PLAIN 9OZ

 ONLY 5 BOX AVAILABLE..ORDER CEPAT
PHILIPS AVENT CLASSIC NEWBORN SET


BANYAK STOK TAPI HABIS PROMO BEFORE END OF JUN
TRIPLE PHILIPS AVENT NATURAL 9OZ
 NAK BAGI HARGA MURAH MURAH JE
PHILIPS AVENT BREAST PUMP

PROMOSI AKAN BERAKHIR 30 JUN 2014

whatsApp 0129024766
whatsApp 0129024766
whatsApp 0129024766
whatsApp 0129024766
whatsApp 0129024766
whatsApp 0129024766

Nak Order ?? Sila CLICK bawah (Untuk Personal FB)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
https://www.facebook.com/messages/azlinrazuan
NOTE : SILA ADD FACEBOOK AZLIN RAZUAN DULU JIKA ANDA BUKAN DI DALAM FRIEND LIST SAYA. MESEJ ANDA AKAN MASUK INBOX (OTHER) PLEASE UNTUK MENGELAKKAN PM ANDA TIDAK DIREPLY

Nak Order ?? Sila CLICK bawah (Untuk Page Nur Beauty)
⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
https://www.facebook.com/pages/Nur-Beauty/265047529446?sk=manager&tab=messages_inbox
NOTE : MOHON PM INBOX SAYA DAHULU KERANA SAYA TIDAK DAPAT PM INBOX ANDA YANG BERMINAT.

KLIK SINI untuk tengok FEEDBACK dari customer 



Selepas Sebulan Guna Bio-essence Bio-Energy Snail

SEBULAN NAK TUNGGU RESULT

Hasilnya : PUAS HATI

Gambar ni snap guna flash camera so nampak agak shining.. scar dah pudar time ni baru 3minggu. Result masa ni so far rasa happy sebab yang utama acne tak nak naik or segan nak naik kot... BACA SINI




OK! Nampak tak beza...  No filter, No Camera 360, No Makeup, No Foundation...
Apa yang kurang, apa yang lebih?? Korang tengok sendiri
Nampak tak scar?? Pudarkan... kulit muka lebih cerah, moist n so far glow yang penting kulit jadi smooth macam kulit baby...
Eye bag? Mata panda? Hilang.....

Left Side

Right Side

Hish tak sangka dalam sebulan.. SEBULAN... tanpa pengelupasan siapa kata tak boleh jadi cerah...

Aku dah try bermacam produk... Nouvelle Visage (malaysia), RZac Cosmetic (malaysia), Collagen (thailand) dll Semua produk tu mengelupas dan pedih... Kulit memang cerah tapi month after month skin jadi nipis DAN bila dah tiada langsung kulit nak mengelupas masa tu PROBLEM BESAR timbul... jerawat halus (jerawat pasir), black/white spot dan jerawat tumbuh dalam kulit... masa tu jerawat tu tak akan timbul sebab ia kat dalam kulit so jerawat akan naik kemerahan n ase sakit so bila dah kecut akan jadi hitam berparut.. Siapa pernah mengalami keadaan kulit cam aku akan faham apa yang cuba aku nak explain...

BACA SINI

With makeup..

Yang Penting jerawat segan nak tumbuh... kalau tumbuh pon mungkin 1 or 2 je tak macam dulu...

SAY NO TO PRODUK PENGELUPASAN

Biar lambat cerah, tapi hasilnya menakjubkan... Aku tak jual produk bio-essence tapi aku nak share kat korang hasil yang hebat ni....

Owh lupa nak bagi tau setakat ni dah sebulan aku guna tanpa skip ikut aturan pagi dan malam kuantiti serum n krim mcm tak berganjak... Weh! biar betul.. kalau macam ni memang SAVE gila sebab RM200 leh pakai untuk makan masa berbulan baru habis...

Percayalah..... 

Jumaat, 23 Mei 2014

Bantu 9 Orang Anak Yatim Piatu Di Rawang

Feedback dari Kak Rohaidah... Regular Customer yang dah banyak kali order


Ni 1st time dia order... Terus order 5 balang


2nd time kak ni order 7 balang.. Mula-mula rase cam nak pos tapi sebab 7 balang tu cam banyak je nak masuk kotak pastu kalau pos 5-7 hari baru sampai... Alamat pon batu caves cakap kat suami ahad leh hantar tak?? So delivery je


Pastu tak sampai seminggu... Akak ni order lagi...


Aku dapat wassup lagi memula akak ni nak order 5 balang, pastu tukar ke 7 balang pastu 10 Balang...  Ada sedikit perbualan mengenai #anak_yatim_9orang_duduk_rawang perbualan seterusnya biarla rahsia ye cuma nak bagitau thanks a lot sebab percaya kat aku n order #crunchy_popia_nestum_horlick lagi... 
Alhamdulillah syukur dengan rezeki yang diberi olehNya..


Customer percayakan kita... 
Moga Allah limpahkan lagi rezeki kepada mereka yang banyak support orang melayu kita berniaga.... terutamanya kat customer2 aku...
Tanpa mereka siapalah aku...
cewah...



DALAM REZEKI KITA ADA REZEKI ORANG LAIN..TANGAN YANG MEMBERI LEBIH BAIK DARIPADA MENERIMA...MEREKA MEMERLUKAN BANTUAN...BANTULAH DENGAN APA CARA SEKALIPUN. INSYAALLAH BALASAN YANG BAIK ITU DARI ALLAH JUA...

Ini alamat tempat tinggal 9 adik beradik yatim piatu.

Alamat:
06 -30, Blok Dahlia.
Taman Tun Teja
48000 Rawang
Selangor


9 adik beradik ni kematian ayah 7 tahun lalu dan pada MAC 2014 ibu mereka pula kembali kerahmatullah.

1. Hanya kakak yang sulung bekerja di Puchong..
2. Anak kedua terpaksa berkorban mengambil alih tugas arwah ibubapa mereka.
3. 5 org masih blajar di sekolah menengah, sekolah rendah dan tadika
4. Yang palingg bongsu dalam lingkungan 3 tahun..

Rumah kat flat tu rumah sewa..

Sebarang sumbangan boleh di salurkan kepada:

Nur Syafiqa binti Othman

017-5220817

Acc Bank Islam

08040028179413




Rabu, 21 Mei 2014

HOT ITEM



 
JIKA BERMINAT


Ahad, 18 Mei 2014

Bio-essence Bio-Energy Snail jadi pilihan aku


 Bio-essence Bio-Energy Snail 

********************************

Bio-essence Bio-Energy Snail Snail Secretion Repair Serum 
 Bio Snail Repairs To Reveal Smooth & Supple Skin

Product Efficacies:
  • Enhances absorption of nutrients and moisture to help rebuild skin’s ability to retain moisture
  • Replenishes collagen, makes skin more refined, smooth and radiant; also enhances skin’s vitality
  • Reduces fine lines and wrinkles. Enriched with many different vitamins to slow down aging of skin, for a newborn like skin
  • Repairs pimple scars and marks, keeping skin smooth and refined
  • Soothes skin and protects skin against harmful pollutants
  • Restores newborn skin texture, revealing a supple, refine and smooth complexion






********************************

Bio-essence Bio-Energy Snail Repair & Smooth Cream 
 Bio Snail repairs to reveal smooth supple skin


Product Efficacies:
  • A rich texture which rapidly gets absorbed into the bottom skin layer. Helps to balance, nourish and rebuild skin’s hydrating system
  • Contracts pores, refines skin texture and enhances skin’s smoothness
  • Replenishes collagen for a smoother and refined skin texture
  • Reduces appearance of fine lines and wrinkles, keeps skin firm and elastic
  • Soothes skin, protects skin from external damage
  • With natural anti-bacteria property to help protect skin
  • Restores supple and smooth skin



********************************


Bio-essence Bio-Energy Snail Snail Repair Foamy Cleanser 
 Bio Snail Repairs to Reveal Smooth and Supple Skin
Product Efficacies:
  • Helps remove impurities trapped in pores and excess oil on the skin’s surface
  • Helps fade pimple scars and marks while cleansing
  • Hydrates and refreshes skin
  • With anti-inflammatory property to help relieve pimples and soothe skin
  • Tightens pores and smoothens skin for a more refined complexion
  • No tight feeling after wash


********************************

********************************

Nak mula camne ye... Tgok kulit muka aku kat gambar tu... Sangat tiada keyakinan dah... PARUT JERAWAT...

Aku ni surirumah tak berkerja, pastu mengharapkan duit suami semata. 
Tapi aku ada la berniaga sikit-sikit dari hasil tu aku mengumpul untuk beli apa yang aku nak..
Hubby aku ok je kalau nak belikan, cuma kalau benda yang aku nak tu mahal sangat aku suruh laki aku support sikit, hahahaha... takdelah dia rase berat sangat kalau benda yang aku nak tu ratusan ringgit

Sejak muka aku naik pimpels aku jadi down gila punca dari perkasam..
Ya! Perkasam, makanan faberet...  
Hari tu aku balik kampung hubby, MIL hidang ikan perkasam goreng bawang
Ishh! terliur jap... time tu makan tak hengat... 
Sedap sangat... Pastu berulang plak mkn mlm tu.. 
Aku lama dah pantang makan perkasam sebab aku ada resdung...
Gatal makan siapa suruhkan...

Padah! Balik kl dlm seminggu camtu naik pimples teruk + telinga gatal + mata berair + bersin non stop + mukus hinggus melambak = RESDUNG

Sebulan lebih, mencanak naik pimples... Sekarang just pkai facial soap + toner acne NV, muka dah free pimples, so tinggal kesan parut... 
Owh! Menyesal makan perkasam.... 
Mak mertua masak sedap sangat aku tergodalah...
Pastu mengada langgar pantang. 
Dh tau memang ada resdung MAKAN PERKASAM lagi...
Mendapatlah.. 


SERIK atau TAK PERNAH SERIK

So pas aku tanya Bio-Essence Malaysia (FB) problem aku, diorang suggestkan Produk Snail ni.... Memula aku tak confident sebab SIPUT LETAK KAT MUKA.. Tapi aku research kat mak cik google rupanya sejak zaman dulu lagi orang dah guna lendir siput untuk perbaiki sel kulit mati, parut jerawat dll. 

So dah excited pulak aku nak beli set ni...Tengok harga yang diorang bagi memang mahal sangatla aku ngat bulan depan baru nak beli... Sekali Guardian buat promotion... klau ikut harga asal rm2++ tapi tadi aku saja usha kat guardian (Giant Equine) Offer price untuk set tu rm17+.. 
Bodekla en.hubby minta topup skit lagi je sbb muka dah teruk sangat ni.. 
Haritu dah cakap dah kat dia, tapi katanya tunggu dapat gaji nanti.. Ok..
Tapi dah offer terus pujuk, pastu dapat vaucer plak tu RM15... sape tak nakkan

Korang kena tau muka ni aset berharga kaum wanita bukan cantik nak tunjuk kat orang pun tapi 24jam hubby yang pandang muka kita. Kalau muka dah macam raksasa gozzilla nanti dia segan dah nak pndang muka aku ni hahahaha.... 
Nak bini lawa kena kuar modal sikitkan... 
Bukan kereta je nak jaga... 
Thanks en.hubby 

So bila dah beli set tu aku belek-belekla.. Packging memang cantik pastu botol pulak dari kaca... Serumnya pulak ada pump, so senang sikit nak budjet dan boleh save pakai tak berlebihan... picit 2-3 titis je untuk pakai seluruh wajah...

Pas cuci muka rasa memang fresh sangat, memang rasa bersih... liang-liang pori pon rase cuci habis... Then pakai serum, pas sapu muka tak rasa berminyak... sebab serum tu terus meresap ke kulit muka, lepas letak serum letak pulak repair krim... memang cepat serap sapu ke keseluruhan muka sambil urut muka bagi krim meresap terus... Ya sangat lembap... 

After 1 month nanti aku akan updates ok... Tapi memang puas hati produk Bio-Essence ni...