Rabu, 27 November 2013

Durian crepe jdi rebutan

Durian crepe ni sjak aku duk bkt beruntung lgi aku dh cari...
Tgok pon cam sedap je, tpi kt sna ssh nk cari so aku diamkn aje...
Nasib ngah mengandungkn maisarah aku xmngidam bnda alah ni... Hahahaha
2 minggu sdh aku jln2 kt pasar mlm masa tu bawak rm20 je mse jln2 nmpk la durian crepe ni tpi duit xckup plak sbb nk bli murtabak n nasi tomato yang suami pesan so terpaksa la pospone...
Minggu lpas sblum p pasar mlm aku g atm cucuk duit semata nk bli durian crepe tu... Hahaha tercapai sudah impian aku nK mkn durian crepe...
Aku bli la 1bungkus... Smpi rmh terus capai sudu "tpi aku lupa kt rmh ni ada 5mulut" hahaha rupanya sedap weh durian crepe.
Apa lgi suma merasa sorg sikit "TAK CUKUP" mama pandang baba n anak2 pandang kami... Hahahaha masing2 jilat sudu punya la sedap smpi licin berkilat sudu tu.

Malam tdi... Tiba2 abg tnya "ayang khamis ni bli durian crap" hah! Crepe la abang... Kmi gelak sakan... Ok2 penangan durian crepe... So pasar mlm esok kmi nk p bli lgi... Hahahaha

Selasa, 26 November 2013

KENAPA AKU TAK BALIK ????

Bukan sengaja aku xnak balik, 
tersiksa jiwa raga tau xdpt jumpa family
tapi ini yang harus aku terima
bila hidup berjauhan
mempunyai family sendiri
ini yang harus aku tempuh...

kenapa??? sebab aku xboleh beri jawapan "YA" sesuka hati
kenapa??? sebab semua jawapan aku kena di persetujui oleh dia
Siapa dia?? Ketua dlm keluarga aku... Suami yang aku sayang

TAAT
Itu yang perlu aku ikut kerana setelah ayah melepaskan aku
dari tanggungjawabnya SUAMI aku la yang menjaga aku
diala syurga aku. Aku xkisah kalau dia mengatakan tidak boleh..
Fahamilah yang dia bukan nak memisahkan aku dengan keluarga aku
tapi semuanya bersebab... salah satunya yang utama ialah WANG...

HARUS FAHAM
Bila hujung tahun semuanya perlu diatur dengan kemas, disusun 
bijak sebabnya SEKOLAH anak perlu diutamakan... Lari bajet
susah la kami sebab bukan senang hendak meminjam... xkan hidup  
nak meminjam seumur hidup... Adakah orang suka2 nak bag 
pinjam... Dalam keluarga aku hanya suami aku seorang je yang 
mencari nafkah... so aku xboleh suka2 berbelanja...

So aku di dalam dilema, Ya! aku rindu family aku... bila tiada halangan
dan ada rezeki lebih kami balik ya 

Sabtu, 23 November 2013

Sedih dikatakn berkira

Entry kli ni maleh nk type byk2 sbb aku cuma nk bgi tau aku mmg terasa.
Hanya suami aku je yang bekerja dlm rmh ni so klau aku de niaga sikit2 untung xbyk mna pon aku ttp kira... Sbb klau dh suma kira sedekah, apa yang aku dpt? Pahala... Ye itu yang xnmpk mmg aku dpt tpi yg nmpknye....keuntungan? Modal yang laki aku bgi perlulah mnmpkkn untung wpon rm10...xkn nk rugi jekn... Aku ank rmai niaga kecik2 suap 3mulut... So ble aku niaga duit yg aku dpt tu sikit nk gak aku blanja utk aku tpi kbykkn aku dpt suma tala ke ank... Aku bkn kedekut tpi aku ssh nk dpt bnda tu sbb aku xkja... Ye aku suka pentingkn diri sendiri n ank suami aku... Yang lain aku maleh nk amik kisah sbb xde org pon nk kisahkn aku... So? So? So? Meman aku terasa wpon nadanye bunyi mcm bergurau... Aku mmg hangin klau org sja nak gurau kasar ngan aku...

Rabu, 20 November 2013

School holiday is back

Mood cuti yeaaaahuuuu

Tpi agak sedey n terkilan sbb xdpt lek kg huwaaaaa... Suami habaq "xyah blik nnti sian kt abg dok sorg2 kt rmh" ala nk kata sweet ke, ngada2 ada lah...

Tpi kmi pasrah, kmi happy wpon xblik kg sbb kmi byk program nk set utk ank2...

Huhuhu sofieya org yg pling happy pasai pa dia kata "mama cikgu kata cuti lama tau" amboi sbln stgh bkn lma pon... Pjam celik dh bkk sek tpi biarkn dia dgn mood nk cuti dia...
Bln dec nnti sofia n shana dh start mngaji no cuti2 tuntut ilmu agama...
mama xde cuti... Ble ank duk rmh rutin bertambah 3x ganda... Mkn kerap, tukar bju kerap so suma extra dri asal... Tpi xpe diorg juga yg kna tolong mama...

Bkn dera tau AJAR DISIPLIN & BERDIKARI supaya pndai bawa diri... Mama siap cuci kain kja ank2 hanger baju n sngkut kt pnyidai... Very simple... Lpas mkn cuci pinggan... Ble mandi pastikn adik no 3 dimandikn... Alhamdulillah wpon merungut tpi buat jugak... Penah 1 ketika p aeon suruh pilih baju ana jwab "xpyahla bli baju penat nk sidai, bju kt rmh dh byk" tgok kecik2 dh pndai jwb... Owh ank2 skrg

Ok cuti ni we all dh kira budjet... Al maklumlah next year 2org bersekolah so far 1.5k op coz kna ada... Total keseluruhan yuran sekolah kafa, buku sekolah, bju kasut sekolah, alat tulis dll... Xpe demi ank2...

Ok la smbg citer sal cuti ni... Plan nk berjln mmg xde, duk umah je asenya... Tpi klau bkesempatan bwala ank2 g tmn or jln2 kt pasaraya... Hahaha

Set pantang shaklee

Hi uoll, aku nk share skit set pantang aku masa berpantang bulan 7 2014 thn lepas... 

Aku kn bru abih pntang jdi rmai yg tnye "ko pkai set / jamu apa lyn"
 

Oooo... Aku mkn set pantang shaklee sbb rmai org dh try...so aku pon try gak la...
Seyes mmg berkesan sbb kebaikkannye byk sgt... 


Spjg dlm pantang aku mkn set tu ikut jadual yg diberi n feedback amatlah memberangsangkan sbb yg paling aku suka sgt ank aku si sarah langsung xkna jaundis, pastu plak kepala xpning atau kata org angin xnaik ke kepala... B complex ni pil tmbah darah n tambah tenaga, emosi jadi sgt stabil (dlm pntang ank2 sblom ni mmg moody kata org kalau membawa anigin moody tu leh jadi meroyan), luka cpt sembuh jahitan pon cpt baik, yang pling best sy ni mmg isomnia spjg preggy n sblom preggy pon ssh nk tdo tpi sjak mkn set tu mmg tido lena n nyenyak...

... Ni ada pict set pntang klau mnat wassup lyn ye 0129024766 

Ada 2 Set perbezaannya Vita C 500mg dgn Chew Vita C... tgok pada stok... 



  

Precious Moment in my life


Aku pon nak berblog jugak kesahnye, hahahaha.... 

Sblom korang2 teruskan niat nak membaca, sila pastikan hati bersih suci & murni.. bkn nak stalker dgn niat nak kondem sbb ini blog aku, aku punya sukalah kihkihkih...

Nak kenal aku xlah complicated sgt... sbb aku ni sgt "PERAMAH" yeeee... 
Aku ni amatla sng diajak berbual n suka bersembang2...  Aku jugak suka korek rahsia so jaga jaga ^_^ tpi xpe rahsia korang tersimpan ketat2 dlm poket tau... Berbalik cite pasal diri aku... aku xramai tiada kawan... Hidup aku cuma dgn suami n ank2... YUP itulah aku seadanya,
Kenapa xde kawan??? sbb aku ni byk komitmen kat rumah jadi mmg xde masa nak melepak or haging out wit bff so dlm kamus hidup aku... lonely... sedeykan...

kalau nak sembang pon tunggu suami balik... tu pon kalau dia xletih la... kalau xmmg aku layan ank2 je la.
Mungkin hidup aku ni agak boring tapi aku lebih suka  begitu dri terjebak dengan skandal, gosip2 takut jadi fitnah... kdg2 org xbape suka ramah kita ni...